Asistenca

Zakaj RCM

Carinjenje 24/7, 365 dni v letu za vse carinske postopke

Z ekipo več kot 65 strokovnjakov s 30-letnimi praktičnimi izkušnjami s področja logistike in carinskega poslovanja vam nudimo naslednje storitve:

  • Vse vrste carinskega svetovanja in zastopanja: Na področju carinskega posredovanja imamo pridobljena dovoljenja za poenostavljene postopke, s katerimi nam je omogočeno carinjenje 24/7 vse dni v letu (Uvoz, Izvoz, T1, T2, T2L).
  • Strateška pozicioniranost poslovnih enot: RCM Slovenija (PE Koper, PE Kozina, PE Gruškovje/Macelj, PE Obrežje/Bregana, PE Novo mesto) in RCM Hrvaška (Zagreb, Tovarnik).
  • Organizacija mednarodnega in notranjega transporta: Nudimo vam celostno podporo pri organizaciji železniškega, cestnega, pomorskega in letalskega prometa.
  • Carinsko skladiščenje: Podjetje razpolaga z lastnim logističnim centrom Kozina, ki se razprostira na 15.000 m² v Obrtno-industrijski coni Hrpelje, Kozina.
  • Administrativne storitve: Carinsko in davčno zastopanje, inšpekcijski nadzori, svetovanje uvrščanja blaga pri kombinirani nomenklaturi carinske tarife, predložitev RP-O in DDV-O v EU sistemu INTRASTAT.

 

Zakaj RCM, d.o.o.?

RCM, d. o. o., je ponosen dobitnik prenovljenega standarda ISO 9001:2015, Sistema vodenja kakovosti. 

Z ISO 9001:2015 se je v mednarodnem poslovnem okolju uveljavil standard, ki je tudi v logistični panogi postal osnovni dokaz sposobnosti organizacije za izpolnjevanje pričakovanih zahtev poslovnih partnerjev. Kot del certifikacijskega procesa ISO 9001: 2015 je podjetje RCM, d. o. o., podvrženo strogemu nadzoru vseh procesov znotraj podjetja.

 

Certifikat pooblaščen gospodarski subjekt AEO C. Program AEO Evropske unije je del svetovne pobude, da se zagotovi varnost celotne dobavne verige.

Potrdilo podjetju omogoča ugodnejši položaj pri uporabi poenostavljenih carinskih postopkov in predstavlja nižjo stopnjo tveganja v sistemu analize tveganja. Potrdilo podjetju omogoča, da je prepoznano kot varen in zanesljiv partner v mednarodni trgovini ter bo zaradi tega imelo manj pregledov v postopkih carinjenja.

 

Od FURS-a smo pridobili dovoljenja za poenostavljene postopke pri izvajanju carinskih formalnosti v carinskih postopkih, kar pomeni hitrejšo izvedbo carinskih postopkov.

 

Po aktualnih finančnih in gospodarskih dosežkih nas bonitetna hiša Bisnode uvršča med prejemnike Zlate bonitetne odličnosti AAA, ki jo v Sloveniji dosega zgolj 2.648 registriranih podjetij.

 

Imetniki certifikata Excellent SME dosegajo v primerjavi z drugimi poslovnimi subjekti v Sloveniji izjemne rezultate, imajo 9 % višje prihodke na zaposlenega od povprečja te velikosti podjetij, ustvarijo še enkrat višji dobiček na zaposlenega in imajo za 1/6 višjo dodano vrednost na zaposlenega.

 

Član Mednarodnega združenja špediterjev FIATA

FIATA nastopa kot predstavnik špediterske industrije pri vladnih organizacijah in organih ter drugih mednarodnih organizacijah (ICC, IATA, IMO, UIC, IRU WTO, WCO). Dejavno sodeluje tudi z BIMCO, FONASBA, ISO.
 

S kakovostnimi storitvami in visoko stopnjo strokovnosti,
ki temelji na zaupanju, stremimo k skupnemu zadovoljstvu in dolgoročnemu sodelovanju.

Zaupajte nam!

RCM

RCM video